Innovatieve oplossing voor grote overspanningen

De raatligger is ontworpen om indrukwekkende overspanningen met minimale belasting aan te kunnen en heeft zich bewezen als een veelzijdige bouwoplossing. Naast zijn gebruikelijke toepassing als dakligger, wordt de raatligger vaak ingezet in diverse andere omgevingen, waaronder architecturale constructies, bruggenbouw, en als kraanbaan. Met zijn brede scala aan functionele mogelijkheden kan de raatligger de specifieke belastingen die kenmerkend zijn voor verschillende toepassingen aan.

Slimme constructie voor optimale stabiliteit

De constructie van de raatligger is gebaseerd op een slimme assemblagetechniek. Door één profiel in lengterichting te snijden, te verschuiven en vervolgens weer te lassen, wordt de hoogte van de ligger tussen de factor 1,25x en 1,7x van het oorspronkelijke warmgewalste profiel verhoogd. Deze aanpak resulteert in een versterkte structuur met opmerkelijke draagkracht, ideaal voor veeleisende bouwprojecten. Bovendien kunnen door het plaatsen van een tussenplaat profielhoogtes tot wel twee keer de oorspronkelijke hoogte worden bereikt.

Stijlvolle mogelijkheden

Het kenmerkende visuele element van de raatligger ontstaat door het slimme ontwerp van het profiel. Dit leidt tot openingen in de vorm van een raat, die in verschillende patronen kunnen worden gerealiseerd, zoals hexagonaal, octagonaal of cirkelvormig. Deze esthetische en functionele ontwerpopties voegen een extra laag van aanpasbaarheid toe aan de ligger.

Perfecte synergie van vorm en functie

In de kern vertegenwoordigt de raatligger een unieke synergie tussen vorm en functie. Zijn vermogen om uitdagingen met grote overspanningen en belasting te weerstaan, gecombineerd met een doordachte constructie en aanpasbare ontwerpelementen, maken hem tot een aantrekkelijke keuze voor bouwprofessionals die zowel uitmuntende prestaties als visuele aantrekkingskracht nastreven. Met bewezen veelzijdigheid en een innovatieve benadering blijft de raatligger een opwindende optie voor diverse bouwuitdagingen.

Efficiënte en lichtgewicht constructie met groot buigmoment
Tijds-, fout- en kostenbesparing in het productieproces
Herbruikbaarheid van staal