Veelzijdige inzetbare ligger

Wanneer projecten vragen om I-profielen met afmetingen die buiten de standaardmaten vallen, schittert de plaatligger als dé oplossing. Met de mogelijkheid om plaatliggerprofielen te creëren die naadloos aansluiten op unieke projecteisen, biedt het een breed scala aan toepassings- en productiemogelijkheden. In onze productie hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van lastractoren of een onderpoederdekmachine. Beide systemen zijn uitgerust met twee tegelijk lopende lastoortsen om vervorming en lastijden te minimaliseren. Dit geeft ons vrijwel vrijheid in de productiemogelijkheid en de te lassen plaatliggers.

Maatwerk

In onze productie starten wij met het voorbereidend snijwerk voor de plaatliggers en stellen vervolgens de flenzen en het lijf samen. Afhankelijk van de afmetingen en met het oog op mogelijke vervorming, besluiten wij welke lasmethode wij gaan toepassen om de best mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen. Afhankelijk van de belastingen kunnen de boven- en onderflens uit verschillende materiaaldiktes bestaan. Vooral in de bruggenbouw worden naast diverse platen nog kopdeuvels op de bovenflens aangebracht.

Toepassingsgebied en speciale plaatliggers

Doordat de plaatligger uit gesneden plaatdelen bestaat, biedt hij een breed scala aan mogelijkheden in vorm en afmeting, waardoor hij in verschillende branches voorkomt. De meeste plaatliggers worden toegepast in bouwconstructies. Hierbij kan worden gedacht aan brugdelen, rijbanen voor bruggen, of voor dakconstructies van stadions of koepels. Door gebruik te maken van onze plasma- en autogeen snijtafel kunnen wij grote stralen, lasnaadvoorbewerkingen en ook trapeziumvormige sneden direct in de voorbereiding aanbrengen.

Alternatief voor de plaatligger

Met zijn vermogen om op betrouwbare wijze ondersteuning te bieden aan grootschalige structuren, heeft de plaatligger zijn waarde bewezen als een betrouwbare en efficiënte oplossing. Hiermee positioneert de plaatligger zich als een alternatief voor de bekende raatligger in industriële constructies.

Minimaal materiaalgebruik
Flexibele vorm en afmetingen
Goede massaverdeling